Valikko Sulje

Metsäilta Lopella 10.1.2024

Antti Peltovuoren säätiö järjestää metsäillan Lopella Läyliäisten Seuralassa keskiviikkona 10.1.2024 kello 18.00. Tämä on ennakkokutsu maamme parhaan tiedon pariin.

Metsillä on edelleen suuri merkitys maamme hyvinvoinnille. Samalla metsien käytölle on monia muita tarpeita kuin puun tuottaminen. Niinpä sovitetaan yhteen ja tasapainoillaankin luonnon monimuotoisuusarvojen ja hiilensidonnan kanssa. Työ tehdään parhaimman mahdollisen tiedon, säädösten ja sertifioinnin vaatimusten mukaan.

Säätiön metsäillassa on tavoitteena antaa asiantuntijoiden voimin tämän hetken paras mahdollinen kuva metsien merkityksestä ja käytöstä maassamme sekä metsien osuudesta hyvinvoinnistamme. Hyvin tärkeä näkökulma on maamme menestyminen kansainvälisten paineiden ja vaatimustenkin sävyttämässä tilanteessä.

Illassa vierailevat asiantuntijoina Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki, valtiosihteeri Päivi Nerg maa- ja metsätalousministeriöstä ja MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola.

Antti Peltovuoren säätiön tulot, joilla se toteuttaa tehtäväänsä, tulevat pääosin sen omistamista Kärpänojan tilan metsistä, joten sillekään ei ole yhdentekevää, miten metsiä voidaan käyttää maassamme.

Tammikuun metsäillasta annetaan lähempänä tilaisuutta lisää ja tarkempaa tietoa.